Masaj her yönü ile VİP MasaJ 'ta..
Akasya Yağı Yazdır e-Posta
Yazan hakan13   
Pazar, 04 Kasım 2012

AKASYA YAĞI

      Latincesi Robinia Pseudoacacia olup, vatanı Kuzey Amerika'dır. Ülkemizde de çok yetişen, dikenli bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz ve sarı renkte, salkımlar halinde güzel kokuludur. Gölge vermesi için yol kenarlarına dikilir ve çiçeklerinden parfümeride kullanılan esans elde edilir.

Herbal Terapi:

     Sindirim sistemi rahatsızlıklarından karındaki gazın giderilmesinde, ishalde, derideki iltihaplarda kullanılan akasyanın kabuklarından günümüzde deri sanayinde yararlanılmaktadır.

Aromaterapi:

     Akasya çiçeği aromatik yağı, bal tadında, yeşil çiçek kokusunda ve vücutta gevşemeyi sağlayan, sakinleştirici, yatıştırıcı, antiseptik etkiye sahiptir. Teskin edici keyif veren bir ürün olduğu için melankolide ve depresyonda, ruhsal sıkıntılarda, aşırı hassasiyetlerde, hemen bütün psikolojik rahatsızlıklarda kullanılır.


Kozmetikte Kullanım:

     Bütün cilt rahatsızlıklarında, antiseptik ve tonik olarak kullanılır.

Kullanım Şekli:

    Masaj olarak, banyoda, buğu tarzında kullanılmaktadır. Banyoda sıcak suya konularak cilt için kullanılır. Boyun ağrılarında ve omuz ağrılarında masaj olarak kullanılmaktadır. Birkaç damla sıcak suya damlatılarak radyatöre konulursa odanın havasının temizlenmesi sağlanır. Akasya yağı dilüe edilmeden kullanılmamalıdır.

Son Güncelleme ( Pazar, 04 Kasım 2012 )
 
< Önceki   Sonraki >